Musical De Tocht

Wat een prachtige musical met sommige kippenvel momenten.

Met ong 35 doven en slechthorenden hebben we genoten van deze prachtige musical.

De organisatie van De Tocht hebben van alles gedaan om deze musical toegankelijkheid te maken voor doven en slechthorenden.  

 

In een Nederlandstalige muzikale theaterbeleving neemt Musical De Tocht je mee in het indrukwekkende verhaal van vijf vroegere schaatsvrienden die elkaar in de loop der jaren uit het oog verloren zijn. Maar in hun jongere jaren deden ze elkaar een belofte: als De Tocht ooit nog een keer komt, dan rijden we hem samen uit. Belofte maakt schuld, zeker aangezien één van de vrienden een geheim bij zich draagt, waardoor er veel meer op het spel staat dan enkel het halen van het kruisje.

 

 

Is de band van vroeger sterk genoeg of verliezen ze op de Bonkevaart meer dan ze vooraf hadden kunnen bedenken? Musical De Tocht vertelt een verhaal van afzien, passie, verbroedering en keuzes maken. De Elfstedentocht als metafoor voor het leven. Vallen en opstaan, samen en alleen. Met indrukwekkende muziek, pakkende liedteksten en het ijzingwekkende mooie decor van de Friese elf steden.

 

Zie promofilmpje:  https://youtu.be/aJNd-oaiYYk?si=JUbLLpd_3kHTI3jt

 

Voor tickets kan je via deze link bestellen: 

Musical De Tocht in LEEUWARDEN op 29-06-2024 15:00 vind je bij Eventim.nl

en klik op Toon Gebaren- en schrijftolk tickets en let op bij het selecteren van de tickets dat je kiest voor inclusief gebarentolk.

 

Datum:   Zaterdag 29 juni 2024  

Locatie:  Friso Theater

Adres:    Newtonweg 2, 8912 BD LEEUWARDEN

Tijd:        15:00 uur

Kosten:  79,50 euro excl administratiekosten

 

NGT-tolken zijn: Ilse Dijkstra en Thomas Dekker

Schrijftolk: Daniel Tuijnman

 

Zomerspektakel

Wederom een geslaagd 3 daagse festivalweekend. Op alle dagen 2 tolken aanwezig.

Willen we zo handhaven om iedere jaar een geweldig en toegankelijkheid te maken voor doven en slechthorenden. Volgend jaar (2025) zal Zomerspektakel op 6, 7 en 8 juni plaatsvinden.

Met zo’n 70.000 bezoekers in één weekend is het Zomerspektakel aan het Meer met stip het grootste festival van Alphen aan den Rijn en omstreken. En op 31 mei, , 1 en 2 juni 2024 mogen we weer! Dan wordt het evenemententerrein bij de Zegerplas in Alphen aan den Rijn weer omgetoverd tot festivallocatie.

Wat je kunt verwachten? Een heel weekend lang een steengoede line-up met topartiesten, een speciaal programma voor kids, sporten en bewegen tijdens de Obstacle Run, en natuurlijk op zondagochtend een inspirerende Zomerdienst aan het Meer. Kortom: 3 dagen feest voor jong en oud, want voor iedereen is er iets leuks te beleven. Het Zomerspektakel aan het Meer is van én voor iedereen!

Op vrijdag 31 mei 2024 starten we met Snelle, die je een uur lang helemaal uit je plaat laat gaan. Daarna gaan we uitgebreid meebleren met Krezip, met een mix van oude en nieuwe hits.

Vervolgens is het de beurt aan Afrojack, om het podium te rocken. Dat is het recept voor voor een spectaculaire line/up voor de vrijdagavond van jublieumeditie.

Op zaterdag 1 juni wordt het weer een avond heel hard meezingen met Xander & Friends. Als vriend van het evenement maakt Xander de Buisonjé er altijd één groot feest van, samen met vele andere artiesten. Als bezoeker proef je het enthousiasme van de artiesten die op het podium staan. De combinatie van energie, vrolijkheid en muzikaliteit zorgt ervoor dat je de avond dansend en meezingend doorbrengt. Dat wordt weer genieten dus!

Zondagmiddagprogramma kunnen kids genieten van een vol programma met toffe activiteiten en kan de uitdaging aangegaan worden bij de Obstacle Run. En natuurlijk ontbreekt muzikaal vertier ook niet. Jong en oud kunnen losgaan op muziek van nog niet bekende artiesten. (wordt wat later bekend) En dat geheel gratis!

Hele weekend zijn er tolken aanwezig.

Voor vrijdag 31 mei moet je wel de toegang betalen en kost 50 euro.

De rest van het waanzinnige spektakel is gratis. Voor meer informatie kan je op de website van Zomerspektakel zien:   www.zomerspektakelaanhetmeer.nl

De NGT-tolken zijn op vrijdagavond: Anouk Bakkers en Mirjam Stolk.

Zaterdag en zondagavond: Anouk Bakkers en Mirjam Stolk en Renske Koster

 

Najib

Met ong 20 doven en slechthorenden hebben we zo hard gelachen van Najib. En hij deed het zo leuk mee met de tolk Sebastiaan.

 

CABARET

 

30 Jaar On Stage

In zijn nieuwe show kijkt hij terug op zijn leven; een Hollywood verhaal in Nederland met vooral heel veel ups!  Je wordt getrakteerd op nieuwe verhalen en personages, waarbij scènes en typetjes die Najib beroemd maakten de revue passeren. Met zijn levensverhaal als rode draad.

 

Najib werd geboren in een Marokkaans gezin dat begin jaren ’70 neerstreek in Krommenie. Een leven in de middenstand lag voor de hand, maar na de middelbare school wilde hij duidelijk iets anders: publiek, podium en spotlights. Hij studeerde af aan de toneelschool Utrecht en ontdekte uiteindelijk de Comedytrain. Het Nederlands publiek maakte kennis met een natuurtalent. Najib gaat er in deze show helemaal voor om je opnieuw te verrassen en zijn nieuwe karakters weer legendarisch te maken.

Bij deze voorstelling is een tolk gebarentaal aanwezig. Er zijn speciale plekken gereserveerd voor doven en slechthorenden. 

Tickets kan je bestellen via 036 84 55 555 of stuur een mail naar ticketshop@kunstlinie.nl. onder vermelding van NGT-tolk en Naijb Amhali.

 

Zie promo:  https://youtu.be/cS7qwNe7g5E

 

Datum:   Donderdag 9 mei 2024  (Hemelvaartsdag)

Locatie:  Kunstlinie 

                Esplanade 10 1315 TA Almere

Tijd:         20:15 uur

NGT-tolk is: Sebastiaan Boogaard.

 

 

 

 

Mama Mia

 

Wederom weer een succesvolle musicalavond met 20 bezoekers die met behulp van NGT tolken en schrijftolk de prachtige musical kon volgen.

Dankzij theater DeLamar mee gewerkt aan toegankelijkheid voor doven en slechthorenden. 

 

Musical Mamma Mia, met Brigitte Heitzer, René van Kooten e.a.

De romantische musical met de hits van ABBA, vertolkt door een fantastische cast! In Mamma Mia! zien we hoe Sophie op het punt staat om te trouwen op een zonnig Grieks eiland. Ze zou graag door haar vader worden weggegeven, maar wie is dat eigenlijk? Door de zoektocht van Sophie wordt haar vrijgevochten moeder Donna plotseling geconfronteerd met haar turbulente verleden en drie van haar voormalige liefdes… Deze zorgeloze, swingende musical staat bol van de hits van ABBA. O.a. The Winner Takes It All, Dancing Queen en Money Money Money komen voorbij in een nieuwe Nederlandse vertaling. Mamma Mia! is een feest van een voorstelling met legendarische muziek, een flinke dosis nostalgie en heerlijke humor!

 

 

Tickets? Bezoekers voor de voorstelling met NGT-tolken kunnen bij deze link kaartjes bestellen https://tickets.delamar.nl/nl/specialoffer/lnz4rcfxw35gi/  

Deze link is speciaal voor geblokte gedeelte in het theater zodat doven en slechthorenden goed naar het podium en de NGT-tolken kunnen zien.

Ook is schrijftolk aanwezig.

 

Zie trailer:

https://youtu.be/toALtsrtyuA 

 

 

Datum:  Zaterdag 13 april 2024 

Locatie: DeLamar theater

               Marnixstraat 402

               Amsterdam

Tijd:       20:00 uur

NGT-tolken zijn:  Mirjam Stolk en Mauricio de Kok

Schrijftolk: Daniel Tuijnman

 

 

Paul de Leeuw

 

Wat een succes was het de show van Paul de Leeuw.

Met 30 doven en slechthorenden hebben we genoten van zijn vertelling over zijn 60 jaar leven.

Paul de Leeuw, nu 60, beseft dat het grootste stuk van zijn leven voorbij is. Hij blikt terug en kijkt vooruit. Over het verlies van zijn vader, de vele vriendinnetjes van zijn zoons via de guilty pleasures, als alleen thuis zijn met een pot mayonaise tot het tv-programma ‘Lang Leve de Liefde’. En waarom kan hij plots zo boos worden? En waarom worden er tegenwoordig zoveel excuses aangeboden? 

 

Tickets? Bezoekers voor de voorstelling met Nederlands gebarentaal tolk kunnen een mail sturen naar kaartverkoop@theatercastellum.nl onder vermelding van Gebarenpodium en Paul de Leeuw.

Zij sturen dan een reseveringsbevestiging met een betaallink (24 uur geldig) en na betaling worden de e-tickets verzonden.

 

Datum: Zaterdag 24 februari 2024

Waar:   Theater Castellum, Rijnplein 1-3 te Alphen a/d Rijn

Tijd:      20:15 uur

Kosten: 27,50 euro (+ 2.50 eoro reserveringskosten per bestelling)

Ngt-tolk is Sebastiaan Boogaard

Pietje Bell

Een leuke komische avondje en dankzij de tolken weer genoten. En prachtig dat theater Castellum weer toegankelijkheid maakt voor doven en slechthorenden.

Pietje Bell is een innemend, maar baldadig meisje uit een arm gezin in het Rotterdam van de jaren dertig. Zij weigert zich aan te passen aan de wereld van de volwassenen en maakt keer op keer de buurt onveilig met zijn goedbedoelde kwajongensstreken, die echter steeds verkeerd uitpakken. Zo jaagt zij vrijwel de hele buurt tegen zich in het harnas. Zelfs Tante Cato en haar zus Marta worden er gek van.

Maar Vader Bell is echter zo verguld met dit nakomertje dat hij elke misstap van zijn dochter lachend door de vingers ziet en tegen iedereen hoog blijft opgeven over de kwaliteiten van zijn dochter. Dit tot groot ongenoegen van de verzuurde drogist Geelman, die met zijn keurige zoon Jozef alles in het werk stelt om Pietje bij menigeen zwart te maken. Als Pietje Bell echter vals beschuldigd wordt van diefstal, laat zij het er niet bij zitten.

Samen met haar beste vriend Sproet richt zij de bende van de Zwarte Hand op...

 

Tickets? Bezoekers voor de voorstelling met NGT-tolken kunnen een mail sturen naar kaartverkoop@theatercastellum.nl onder vermelding van NGT-tolken en Pietje Bell.

Zij sturen dan een reseveringsbevestiging met een betaallink (24 uur geldig) en na betaling worden de e-tickets verzonden.

 

Datum:  Zaterdag 17 februari 2024

Locatie: Castellum, Rijnplein 1-3 te Alphen a/d Rijn

Tijd:       19:00 – 20:30 uur

NGT-tolken zijn: Melany Mol en Erika van der Werf

 

UB40

 

Dankzij de tolken en de organisatie Greenhouse Talent hebben 11 man/vrouw genoten van geweldige show van UB40. Hopelijk volgend jaar weer en dan in Ziggo Dome. We staan niet stil 😊

De Britse band UB40 viert op vrijdag 1 december 2023 een dubbel jubileum in Rotterdam Ahoy. De band bestaat dit jaar 45 jaar én het is de dertigste keer dat zij live op het podium van de Rotterdamse zaal staan. De energieke optredens van UB40 zijn nog altijd 'a trip down memory lane’ en een feest voor liefhebbers van de reggaehits 'Kingston Town, '(I Can't Help) Falling in Love With You’ en natuurlijk 'Red, Red Wine’.

UB40 werd in 1978 opgericht en verwijst met z'n naam naar het "Unemployment Benefit Form 40", het formulier waarmee Engelse werklozen zich moesten aanmelden om een werkloosheidsuitkering te krijgen. Na het eerste album "Signing Off" (1980) konden de bandleden zich permanent uitschrijven bij de plaatselijke UWV. Sindsdien bracht de groep namelijk achttien studio- en vier live albums uit en besteeg de band uit Birmingham met meer dan vijftig singles de internationale hitlijsten. UB40 ontving viermaal een Grammy-nominatie voor Beste Reggae-album en verkocht wereldwijd meer dan honderd miljoen platen. De bezetting van UB40 bestaat uit 'founding members’ Jimmy Brown (drums), Robin Campbell (co-lead vocals/gitaar), Earl Falconer (bas/zang) en Norman Hassan (percussie/zang), plus Matt Doyle (lead vocals, sinds Duncan in juni 2021 is gestopt), Martin Meredith (sax/keys), Laurence Parry (trompet) en Tony Mullings (toetsen).

 

Omdat deze concert al uitverkocht is, is het niet meer mogelijk om via ticketmaster kaartjes te bestellen.

Maar we, gebarenpodium, hebben 10 kaartjes kunnen regelen van organisatie Greenhouse.

Dus interesse? Mail naar gebarenpodium@gmail.com en we mailen door naar Greenhouse en van hun krijgen jullie een mail met betaallink en na betaling krijgen jullie tickets.

De tickets kosten op de vloer (staanplaatsen) 44,80 euro incl. servicekosten.

 

Datum:  Vrijdag 1 december 2023

Locatie:  AHOY, Ahoyweg 10, 3084 BA  Rotterdam

Tijd:        20.00 uur. Zaal open vanaf 18:30

NGT-tolken zijn:  Anouk Bakkers en Rosanna Demkes

 

 

Grease de hitmusical

 

Met 30 doven en slechthorenden was een geweldige musical en hebben genoten. De tolken hebben super gedaan. 

De zwoele zomerromance van Danny en Sandy: wie kent het verhaal niet? De film Grease was 45 jaar geleden wereldwijd een gigantisch succes, en op Broadway staat de musicalvariant te boek als een van de langstlopende producties ooit. Om dit 45-jarige jubileum te vieren keert Grease - The Musical in 2023 terug op de planken in de Nederlandse theaters. Jong en oud mogen zich opmaken voor een ware hitmusical met als motto 'Let's go together!'

Na een echte zomerliefde worden Danny en Sandy plotseling herenigd als Sandy haar laatste schooljaar op Rydell High afmaakt. Daar blijkt al snel dat Danny als lid van de T-Birds ineens niet meer die lieve jongen van de zomer is. Op haar beurt sluit de brave Sandy zich aan bij de Pink Ladies om haar imago wat op te krikken. Een danswedstrijd moet de twee weer verenigen, maar voor hoe lang? Weten ze hun liefde nieuw leven in te blazen, en zijn ze bestand tegen de uitdagingen van het tienerbestaan?

Grease - The Musical staat garant voor een avond vol dans, muziek en humor. Geniet van deze typisch Amerikaanse high school-romcom met bekende hits als 'Greased Lightnin', 'Summer Nights' en 'You're the one that I want'!

Tickets? Bezoekers voor de voorstelling met NGT-tolken kunnen bij deze link kaartjes bestellen https://tickets.delamar.nl/nl/specialoffer/skdfrf342e7m2/ . Deze link is speciaal voor geblokte gedeelte in het theater zodat doven en slechthorenden goed naar het podium en de NGT-tolken kunnen zien.

Ook is schrijftolk aanwezig.

Zie trailer: https://youtu.be/FbOwAuqITB0 

Datum:  Zaterdag 2 september

Locatie: DeLamar theater

               Marnixstraat 402

               Amsterdam

Tijd:       20:00 uur

NGT-tolken zijn:  Ruth Krooshof en Rosanna Demkes.

Schrijftolk: Daniel Tuijnman

 

Zomerspektakel aan het Meer 2023

 

Met grote dank aan medewerking van de organisatie van Zomerspektakel om toegankelijkheid te maken voor doven en slechthorenden, was zeer succevol.

In 3 zonovergrote dagen hebben bijna 100 doven en slechthorenden genoten van het muziek en dankzij de Nederlands gebarentolken ook meekunnen zingen en swingen.

Met zo’n 70.000 bezoekers in één weekend is het Zomerspektakel aan het Meer met stip het grootste festival van Alphen aan den Rijn en omstreken. En op 2, 3 en 4 juni 2023 mogen we weer! Dan wordt het evenemententerrein bij de Zegerplas in Alphen aan den Rijn weer omgetoverd tot festivallocatie.

Wat je kunt verwachten? Een heel weekend lang een steengoede line-up met topartiesten, een speciaal programma voor kids, sporten en bewegen tijdens de Obstacle Run, en natuurlijk op zondagochtend een inspirerende Zomerdienst aan het Meer. Kortom: 3 dagen feest voor jong en oud, want voor iedereen is er iets leuks te beleven. Het Zomerspektakel aan het Meer is van én voor iedereen!

Op vrijdag 2 juni 2023 starten we met BLØF, die met ‘Zoutelande’ de beach vibe het festival in blaast. Daarna gaan we ‘pompen’ met ‘the Crane’, Kraantje Pappie. Vervolgens is het de beurt aan Chef’Special om het podium te rocken. We sluiten de avond op spectaculaire wijze af met een giga gave show van The Dirty Daddies.

Op zaterdag 3 juni wordt het weer een avond heel hard meezingen met Xander & Friends. Als vriend van het evenement maakt Xander de Buisonjé er altijd één groot feest van, samen met vele andere artiesten. Als bezoeker proef je het enthousiasme van de artiesten die op het podium staan. De combinatie van energie, vrolijkheid en muzikaliteit zorgt ervoor dat je de avond dansend en meezingend doorbrengt. Dat wordt weer genieten dus!

Zodra de zon opkomt op zondag 4 juni, is het tijd voor de Zomerdienst aan het Meer. De afgelopen paar edities is dit uitgegroeid tot een geliefd onderdeel van het Zomerspektakel. Gedurende het middagprogramma kunnen kids genieten van een vol programma met toffe activiteiten en kan de uitdaging aangegaan worden bij de Obstacle Run. En natuurlijk ontbreekt muzikaal vertier ook niet. Jong en oud kunnen losgaan op muziek van Suzan & Freek, FLEMMING, Roxeanne Hazes, Nielson en Helemaal Top. En dat geheel gratis!

Hele weekend zijn er tolken aanwezig.

Voor vrijdag 2 juni moet je wel de toegang betalen en kost 45 euro.

De rest van het waanzinnige spektakel is gratis. Voor meer informatie kan je op de website van Zomerspektakel zien:   www.zomerspektakelaanhetmeer.nl

De NGT-tolken zijn op vrijdagavond: Renske Koster en Anouk Bakkers.

Zaterdag en zondagavond: Anouk Bakkers en Mirjam Stolk

 

 

Assepoester

 

Met 20 doven en slechthorenden waarvan 9 kinderen was een geweldige musical en de kids hebben genoten. De tolken hebben super gedaan. 

 

Assepoester de musical (4+)

 

Met betoverende liedjes, prachtige meerstemmigheid en schitterende kostuums is deze familiemusical een ware beleving voor jong én oud! 

 

In Assepoester De Musical komt het wereldberoemde verhaal tot leven waarin een meisje door haar gemene stiefmoeder wordt uitgebuit, maar met behulp van een goede fee de kans krijgt haar eigen dromen na te jagen. Uiteraard ontbreekt een flinke doses humor niet en zorgen Assepoesters stiefmoeder, haar stiefzus en stiefbroer voor hilarische momenten. Samen met de betoverende liedjes, prachtige meerstemmigheid en schitterende kostuums is deze familiemusical – met Meet & Greet na afloop - een ware beleving voor jong én oud!

Zie trailer in NGT:  https://youtu.be/UYWJ1WZNHy8

 

Datum:  Zondag 26 maart 2023

Locatie: Castellum, Rijnplein 1-3 te Alphen a/d Rijn

Tijd:       16:00 – 17:20 uur

NGT-tolken zijn: Rosanna Demkes en Ruth Krooshof

 

 

Het theaterspektakel over Johan Cruijff

 

Geweldige nieuws:

 

Er kwamen 90 Doven en Slechthorenden en het was grandioos.

Mede dank aan de Theater AFAS en de tolken hebben we kunnen genieten.

 

Zie filmpje: 

https://fb.watch/iDjmLoNWsq/

 

Bij nummer 14 denkt iedereen natuurlijk meteen Nederlands beste voetballer aller tijden. 14 het theaterspektakel  laat zien hoe Cruijffie, een eigenwijze, gevoelige Amsterdamse jongen, uitgroeit tot een wereldster. Hoe zijn sportcarrière, zijn privéleven, zijn goede maar ook verkeerde keuzes in het leven, én het overlijden van zijn vader, hem maakten tot wie hij was. Een verhaal over ambitie, liefde, vriendschap, eenzaamheid en verraad.

Met zang, spoken word, dans, muziek en bijzondere video- en archiefbeelden zien we Cruijffs leven door de ogen van de man zelf. Een geniale voetballer met een uitgesproken mening over alles in het leven. Een man die veel praatte, maar lang niet altijd werd begrepen. ‘Maar da’s logisch. Want je gaat het pas zien als je het doorhebt.’

KORTOM EEN MAGISTRAAL EN ONVERGETELIJK AVONDJE CRUIJFF VOL HUMOR , NOSTALGIE EN ONTROERING.

Zie trailer in NGT:

https://youtu.be/TrdbvWi0KYY

 

Datum:      Woensdag 8 februari 2023

Locatie :    AFAS Theater te Leusden, Inspriratielaan 3 3833 AV

Aanvang:  20:00 uur

Tolken:      Melany Mol en Erika van der Werf.

Merlin Dik en Marjolijn van Roekel 

Schrijftolken: Anita Noordhoff en Vera Klootwijk