Een leuke komische avondje en dankzij de tolken weer genoten. En prachtig dat theater Castellum weer toegankelijkheid maakt voor doven en slechthorenden.

Pietje Bell is een innemend, maar baldadig meisje uit een arm gezin in het Rotterdam van de jaren dertig. Zij weigert zich aan te passen aan de wereld van de volwassenen en maakt keer op keer de buurt onveilig met zijn goedbedoelde kwajongensstreken, die echter steeds verkeerd uitpakken. Zo jaagt zij vrijwel de hele buurt tegen zich in het harnas. Zelfs Tante Cato en haar zus Marta worden er gek van.

Maar Vader Bell is echter zo verguld met dit nakomertje dat hij elke misstap van zijn dochter lachend door de vingers ziet en tegen iedereen hoog blijft opgeven over de kwaliteiten van zijn dochter. Dit tot groot ongenoegen van de verzuurde drogist Geelman, die met zijn keurige zoon Jozef alles in het werk stelt om Pietje bij menigeen zwart te maken. Als Pietje Bell echter vals beschuldigd wordt van diefstal, laat zij het er niet bij zitten.

Samen met haar beste vriend Sproet richt zij de bende van de Zwarte Hand op...

 

Tickets? Bezoekers voor de voorstelling met NGT-tolken kunnen een mail sturen naar kaartverkoop@theatercastellum.nl onder vermelding van NGT-tolken en Pietje Bell.

Zij sturen dan een reseveringsbevestiging met een betaallink (24 uur geldig) en na betaling worden de e-tickets verzonden.

 

Datum:  Zaterdag 17 februari 2024

Locatie: Castellum, Rijnplein 1-3 te Alphen a/d Rijn

Tijd:       19:00 – 20:30 uur

NGT-tolken zijn: Melany Mol en Erika van der Werf

 

Dankzij de tolken en de organisatie Greenhouse Talent hebben 11 man/vrouw genoten van geweldige show van UB40. Hopelijk volgend jaar weer en dan in Ziggo Dome. We staan niet stil 😊

De Britse band UB40 viert op vrijdag 1 december 2023 een dubbel jubileum in Rotterdam Ahoy. De band bestaat dit jaar 45 jaar én het is de dertigste keer dat zij live op het podium van de Rotterdamse zaal staan. De energieke optredens van UB40 zijn nog altijd 'a trip down memory lane’ en een feest voor liefhebbers van de reggaehits 'Kingston Town, '(I Can't Help) Falling in Love With You’ en natuurlijk 'Red, Red Wine’.

UB40 werd in 1978 opgericht en verwijst met z'n naam naar het "Unemployment Benefit Form 40", het formulier waarmee Engelse werklozen zich moesten aanmelden om een werkloosheidsuitkering te krijgen. Na het eerste album "Signing Off" (1980) konden de bandleden zich permanent uitschrijven bij de plaatselijke UWV. Sindsdien bracht de groep namelijk achttien studio- en vier live albums uit en besteeg de band uit Birmingham met meer dan vijftig singles de internationale hitlijsten. UB40 ontving viermaal een Grammy-nominatie voor Beste Reggae-album en verkocht wereldwijd meer dan honderd miljoen platen. De bezetting van UB40 bestaat uit 'founding members’ Jimmy Brown (drums), Robin Campbell (co-lead vocals/gitaar), Earl Falconer (bas/zang) en Norman Hassan (percussie/zang), plus Matt Doyle (lead vocals, sinds Duncan in juni 2021 is gestopt), Martin Meredith (sax/keys), Laurence Parry (trompet) en Tony Mullings (toetsen).

 

Omdat deze concert al uitverkocht is, is het niet meer mogelijk om via ticketmaster kaartjes te bestellen.

Maar we, gebarenpodium, hebben 10 kaartjes kunnen regelen van organisatie Greenhouse.

Dus interesse? Mail naar gebarenpodium@gmail.com en we mailen door naar Greenhouse en van hun krijgen jullie een mail met betaallink en na betaling krijgen jullie tickets.

De tickets kosten op de vloer (staanplaatsen) 44,80 euro incl. servicekosten.

 

Datum:  Vrijdag 1 december 2023

Locatie:  AHOY, Ahoyweg 10, 3084 BA  Rotterdam

Tijd:        20.00 uur. Zaal open vanaf 18:30

NGT-tolken zijn:  Anouk Bakkers en Rosanna Demkes

 

 

Grease de hitmusical

 

Met 30 doven en slechthorenden was een geweldige musical en hebben genoten. De tolken hebben super gedaan. 

De zwoele zomerromance van Danny en Sandy: wie kent het verhaal niet? De film Grease was 45 jaar geleden wereldwijd een gigantisch succes, en op Broadway staat de musicalvariant te boek als een van de langstlopende producties ooit. Om dit 45-jarige jubileum te vieren keert Grease - The Musical in 2023 terug op de planken in de Nederlandse theaters. Jong en oud mogen zich opmaken voor een ware hitmusical met als motto 'Let's go together!'

Na een echte zomerliefde worden Danny en Sandy plotseling herenigd als Sandy haar laatste schooljaar op Rydell High afmaakt. Daar blijkt al snel dat Danny als lid van de T-Birds ineens niet meer die lieve jongen van de zomer is. Op haar beurt sluit de brave Sandy zich aan bij de Pink Ladies om haar imago wat op te krikken. Een danswedstrijd moet de twee weer verenigen, maar voor hoe lang? Weten ze hun liefde nieuw leven in te blazen, en zijn ze bestand tegen de uitdagingen van het tienerbestaan?

Grease - The Musical staat garant voor een avond vol dans, muziek en humor. Geniet van deze typisch Amerikaanse high school-romcom met bekende hits als 'Greased Lightnin', 'Summer Nights' en 'You're the one that I want'!

Tickets? Bezoekers voor de voorstelling met NGT-tolken kunnen bij deze link kaartjes bestellen https://tickets.delamar.nl/nl/specialoffer/skdfrf342e7m2/ . Deze link is speciaal voor geblokte gedeelte in het theater zodat doven en slechthorenden goed naar het podium en de NGT-tolken kunnen zien.

Ook is schrijftolk aanwezig.

Zie trailer: https://youtu.be/FbOwAuqITB0 

Datum:  Zaterdag 2 september

Locatie: DeLamar theater

               Marnixstraat 402

               Amsterdam

Tijd:       20:00 uur

NGT-tolken zijn:  Ruth Krooshof en Rosanna Demkes.

Schrijftolk: Daniel Tuijnman

 

Zomerspektakel aan het Meer 2023

 

Met grote dank aan medewerking van de organisatie van Zomerspektakel om toegankelijkheid te maken voor doven en slechthorenden, was zeer succevol.

In 3 zonovergrote dagen hebben bijna 100 doven en slechthorenden genoten van het muziek en dankzij de Nederlands gebarentolken ook meekunnen zingen en swingen.

Met zo’n 70.000 bezoekers in één weekend is het Zomerspektakel aan het Meer met stip het grootste festival van Alphen aan den Rijn en omstreken. En op 2, 3 en 4 juni 2023 mogen we weer! Dan wordt het evenemententerrein bij de Zegerplas in Alphen aan den Rijn weer omgetoverd tot festivallocatie.

Wat je kunt verwachten? Een heel weekend lang een steengoede line-up met topartiesten, een speciaal programma voor kids, sporten en bewegen tijdens de Obstacle Run, en natuurlijk op zondagochtend een inspirerende Zomerdienst aan het Meer. Kortom: 3 dagen feest voor jong en oud, want voor iedereen is er iets leuks te beleven. Het Zomerspektakel aan het Meer is van én voor iedereen!

Op vrijdag 2 juni 2023 starten we met BLØF, die met ‘Zoutelande’ de beach vibe het festival in blaast. Daarna gaan we ‘pompen’ met ‘the Crane’, Kraantje Pappie. Vervolgens is het de beurt aan Chef’Special om het podium te rocken. We sluiten de avond op spectaculaire wijze af met een giga gave show van The Dirty Daddies.

Op zaterdag 3 juni wordt het weer een avond heel hard meezingen met Xander & Friends. Als vriend van het evenement maakt Xander de Buisonjé er altijd één groot feest van, samen met vele andere artiesten. Als bezoeker proef je het enthousiasme van de artiesten die op het podium staan. De combinatie van energie, vrolijkheid en muzikaliteit zorgt ervoor dat je de avond dansend en meezingend doorbrengt. Dat wordt weer genieten dus!

Zodra de zon opkomt op zondag 4 juni, is het tijd voor de Zomerdienst aan het Meer. De afgelopen paar edities is dit uitgegroeid tot een geliefd onderdeel van het Zomerspektakel. Gedurende het middagprogramma kunnen kids genieten van een vol programma met toffe activiteiten en kan de uitdaging aangegaan worden bij de Obstacle Run. En natuurlijk ontbreekt muzikaal vertier ook niet. Jong en oud kunnen losgaan op muziek van Suzan & Freek, FLEMMING, Roxeanne Hazes, Nielson en Helemaal Top. En dat geheel gratis!

Hele weekend zijn er tolken aanwezig.

Voor vrijdag 2 juni moet je wel de toegang betalen en kost 45 euro.

De rest van het waanzinnige spektakel is gratis. Voor meer informatie kan je op de website van Zomerspektakel zien:   www.zomerspektakelaanhetmeer.nl

De NGT-tolken zijn op vrijdagavond: Renske Koster en Anouk Bakkers.

Zaterdag en zondagavond: Anouk Bakkers en Mirjam Stolk

 

 

Assepoester

 

Met 20 doven en slechthorenden waarvan 9 kinderen was een geweldige musical en de kids hebben genoten. De tolken hebben super gedaan. 

 

Assepoester de musical (4+)

 

Met betoverende liedjes, prachtige meerstemmigheid en schitterende kostuums is deze familiemusical een ware beleving voor jong én oud! 

 

In Assepoester De Musical komt het wereldberoemde verhaal tot leven waarin een meisje door haar gemene stiefmoeder wordt uitgebuit, maar met behulp van een goede fee de kans krijgt haar eigen dromen na te jagen. Uiteraard ontbreekt een flinke doses humor niet en zorgen Assepoesters stiefmoeder, haar stiefzus en stiefbroer voor hilarische momenten. Samen met de betoverende liedjes, prachtige meerstemmigheid en schitterende kostuums is deze familiemusical – met Meet & Greet na afloop - een ware beleving voor jong én oud!

Zie trailer in NGT:  https://youtu.be/UYWJ1WZNHy8

 

Datum:  Zondag 26 maart 2023

Locatie: Castellum, Rijnplein 1-3 te Alphen a/d Rijn

Tijd:       16:00 – 17:20 uur

NGT-tolken zijn: Rosanna Demkes en Ruth Krooshof

 

 

Het theaterspektakel over Johan Cruijff

 

Geweldige nieuws:

 

Er kwamen 90 Doven en Slechthorenden en het was grandioos.

Mede dank aan de Theater AFAS en de tolken hebben we kunnen genieten.

 

Zie filmpje: 

https://fb.watch/iDjmLoNWsq/

 

Bij nummer 14 denkt iedereen natuurlijk meteen Nederlands beste voetballer aller tijden. 14 het theaterspektakel  laat zien hoe Cruijffie, een eigenwijze, gevoelige Amsterdamse jongen, uitgroeit tot een wereldster. Hoe zijn sportcarrière, zijn privéleven, zijn goede maar ook verkeerde keuzes in het leven, én het overlijden van zijn vader, hem maakten tot wie hij was. Een verhaal over ambitie, liefde, vriendschap, eenzaamheid en verraad.

Met zang, spoken word, dans, muziek en bijzondere video- en archiefbeelden zien we Cruijffs leven door de ogen van de man zelf. Een geniale voetballer met een uitgesproken mening over alles in het leven. Een man die veel praatte, maar lang niet altijd werd begrepen. ‘Maar da’s logisch. Want je gaat het pas zien als je het doorhebt.’

KORTOM EEN MAGISTRAAL EN ONVERGETELIJK AVONDJE CRUIJFF VOL HUMOR , NOSTALGIE EN ONTROERING.

Zie trailer in NGT:

https://youtu.be/TrdbvWi0KYY

 

Datum:      Woensdag 8 februari 2023

Locatie :    AFAS Theater te Leusden, Inspriratielaan 3 3833 AV

Aanvang:  20:00 uur

Tolken:      Melany Mol en Erika van der Werf.

Merlin Dik en Marjolijn van Roekel 

Schrijftolken: Anita Noordhoff en Vera Klootwijk