Zomerspektakel aan het Meer 2023

 

Met grote dank aan medewerking van de organisatie van Zomerspektakel om toegankelijkheid te maken voor doven en slechthorenden, was zeer succevol.

In 3 zonovergrote dagen hebben bijna 100 doven en slechthorenden genoten van het muziek en dankzij de Nederlands gebarentolken ook meekunnen zingen en swingen.

Met zo’n 70.000 bezoekers in één weekend is het Zomerspektakel aan het Meer met stip het grootste festival van Alphen aan den Rijn en omstreken. En op 2, 3 en 4 juni 2023 mogen we weer! Dan wordt het evenemententerrein bij de Zegerplas in Alphen aan den Rijn weer omgetoverd tot festivallocatie.

Wat je kunt verwachten? Een heel weekend lang een steengoede line-up met topartiesten, een speciaal programma voor kids, sporten en bewegen tijdens de Obstacle Run, en natuurlijk op zondagochtend een inspirerende Zomerdienst aan het Meer. Kortom: 3 dagen feest voor jong en oud, want voor iedereen is er iets leuks te beleven. Het Zomerspektakel aan het Meer is van én voor iedereen!

Op vrijdag 2 juni 2023 starten we met BLØF, die met ‘Zoutelande’ de beach vibe het festival in blaast. Daarna gaan we ‘pompen’ met ‘the Crane’, Kraantje Pappie. Vervolgens is het de beurt aan Chef’Special om het podium te rocken. We sluiten de avond op spectaculaire wijze af met een giga gave show van The Dirty Daddies.

Op zaterdag 3 juni wordt het weer een avond heel hard meezingen met Xander & Friends. Als vriend van het evenement maakt Xander de Buisonjé er altijd één groot feest van, samen met vele andere artiesten. Als bezoeker proef je het enthousiasme van de artiesten die op het podium staan. De combinatie van energie, vrolijkheid en muzikaliteit zorgt ervoor dat je de avond dansend en meezingend doorbrengt. Dat wordt weer genieten dus!

Zodra de zon opkomt op zondag 4 juni, is het tijd voor de Zomerdienst aan het Meer. De afgelopen paar edities is dit uitgegroeid tot een geliefd onderdeel van het Zomerspektakel. Gedurende het middagprogramma kunnen kids genieten van een vol programma met toffe activiteiten en kan de uitdaging aangegaan worden bij de Obstacle Run. En natuurlijk ontbreekt muzikaal vertier ook niet. Jong en oud kunnen losgaan op muziek van Suzan & Freek, FLEMMING, Roxeanne Hazes, Nielson en Helemaal Top. En dat geheel gratis!

Hele weekend zijn er tolken aanwezig.

Voor vrijdag 2 juni moet je wel de toegang betalen en kost 45 euro.

De rest van het waanzinnige spektakel is gratis. Voor meer informatie kan je op de website van Zomerspektakel zien:   www.zomerspektakelaanhetmeer.nl

De NGT-tolken zijn op vrijdagavond: Renske Koster en Anouk Bakkers.

Zaterdag en zondagavond: Anouk Bakkers en Mirjam Stolk

 

 

Assepoester

 

Met 20 doven en slechthorenden waarvan 9 kinderen was een geweldige musical en de kids hebben genoten. De tolken hebben super gedaan. 

 

Assepoester de musical (4+)

 

Met betoverende liedjes, prachtige meerstemmigheid en schitterende kostuums is deze familiemusical een ware beleving voor jong én oud! 

 

In Assepoester De Musical komt het wereldberoemde verhaal tot leven waarin een meisje door haar gemene stiefmoeder wordt uitgebuit, maar met behulp van een goede fee de kans krijgt haar eigen dromen na te jagen. Uiteraard ontbreekt een flinke doses humor niet en zorgen Assepoesters stiefmoeder, haar stiefzus en stiefbroer voor hilarische momenten. Samen met de betoverende liedjes, prachtige meerstemmigheid en schitterende kostuums is deze familiemusical – met Meet & Greet na afloop - een ware beleving voor jong én oud!

Zie trailer in NGT:  https://youtu.be/UYWJ1WZNHy8

 

Datum:  Zondag 26 maart 2023

Locatie: Castellum, Rijnplein 1-3 te Alphen a/d Rijn

Tijd:       16:00 – 17:20 uur

NGT-tolken zijn: Rosanna Demkes en Ruth Krooshof

 

 

Het theaterspektakel over Johan Cruijff

 

Geweldige nieuws:

 

Er kwamen 90 Doven en Slechthorenden en het was grandioos.

Mede dank aan de Theater, AFAS en de tolken hebben we kunnen genieten.

 

Zie filmpje: 

https://fb.watch/iDjmLoNWsq/

 

Bij nummer 14 denkt iedereen natuurlijk meteen Nederlands beste voetballer aller tijden. 14 het theaterspektakel  laat zien hoe Cruijffie, een eigenwijze, gevoelige Amsterdamse jongen, uitgroeit tot een wereldster. Hoe zijn sportcarrière, zijn privéleven, zijn goede maar ook verkeerde keuzes in het leven, én het overlijden van zijn vader, hem maakten tot wie hij was. Een verhaal over ambitie, liefde, vriendschap, eenzaamheid en verraad.

Met zang, spoken word, dans, muziek en bijzondere video- en archiefbeelden zien we Cruijffs leven door de ogen van de man zelf. Een geniale voetballer met een uitgesproken mening over alles in het leven. Een man die veel praatte, maar lang niet altijd werd begrepen. ‘Maar da’s logisch. Want je gaat het pas zien als je het doorhebt.’

KORTOM EEN MAGISTRAAL EN ONVERGETELIJK AVONDJE CRUIJFF VOL HUMOR , NOSTALGIE EN ONTROERING.

Zie trailer in NGT:

https://youtu.be/TrdbvWi0KYY

 

Datum:      Woensdag 8 februari 2023

Locatie :    AFAS Theater te Leusden, Inspriratielaan 3 3833 AV

Aanvang:  20:00 uur

Tolken:      Melany Mol en Erika van der Werf.

Merlin Dik en Marjolijn van Roekel 

Schrijftolken: Anita Noordhoff en Vera Klootwijk